SERBEST BÖLGELER SEMİNERİ

T.C. Ekonomi Bakanlığı, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü ile Avrupa Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.’nin organizasyonunda ‘’Türkiye’nin En Kapsamlı Yatırım Teşvik Modeli; Serbest Bölge Uygulamaları’’ konulu seminer 8 Mart Salı günü İstanbul Martı Otel’de gerçekleştirildi. Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü Hukuk İşleri ve Mevzuat Dairesi Şube Müdürü Sn.Şerife Çiçeklier, Haziran ayına yetiştirmeyi planladıkları kanun tasarısında yeni serbest bölgelerin kurulması önündeki kamulaştırma ve diğer bazı engelleri kaldırmayı, uygulamalardaki mevcut bürokratik sorunları azaltmayı, KDV sorununu çözmeyi ve cari açığı kapatmayı hedefleyen stratejik öncelikli yatırımları daha fazla teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti. Avrupa Serbest Bölgesi Satış & Pazarlama Müdürü Sn. Ahsen Küçükçalık Türkiye ve dünyadaki serbest bölgeler, 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu’nun sunmuş olduğu teşvik ve avantajlar konusunda katılımcıları bilgilendirirken üreticileri serbest bölgeye yatırım yapmaya davet etti. Toplantıda, Avrupa Serbest Bölgesi’nde 2004 yılından beri faaliyet gösteren Eurotec Mühendislik Plastikleri San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Ticari Direktörü Sn. Reha Gür bir yatırımcı gözü ile serbest bölgedeki tecrübelerini katılımcılarla içtenlikle paylaştı.