ODTU TEKNOKENT'TE SERBEST BÖLGE TEŞVİKLERİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Avrupa Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. Satış & Pazarlama Müdürü Ahsen Küçükçalık ve Satış & Pazarlama Sorumlusu Ata Yılmaz Gür 16.01.2015 tarihinde ODTÜ Teknokent içinde yer alan firmalara yönelik '' Türkiye'nin En Kapsamlı Yatırım Teşvik Modeli; Serbest Bölge Uygulamaları'' konulu bir seminer verdi. ODTÜ Teknokent'te yer alan ve AR-GE faaliyetlerinde bulunan firmaların katıldığı seminerde katılımcılara; serbest bölgelerin özellikleri, gelişimi, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki önemi, 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu'ndan kaynaklı teşvikler ve avantajlar konularında detaylı bilgi verildi. Bunun yanı sıra Ekonomi Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı ve daha farklı sektörlere de muafiyetlerin tanınacağı öngörülen yeni kanun tasarısı da firmalar ile birlikte değerlendirildi. Ayrıca, Avrupa Serbest Bölgesi'nin yatırımcı adaylarına alternatif olarak sunduğu arsalar, üretim alanları, depolar, açık stok sahaları ve bölge içinde faaliyet gösteren firmalara vermiş olduğu dünya standartları kalitesindeki hizmetler ile ilgili de bilgilendirmede bulunuldu. Özellikle AR-GE faaliyetlerinde mesafe katetmiş olan ve üretime geçmeyi planlayan firmalar ASB'yi iyi bir alternatif olarak gördüklerini ifade ettiler. Çeşitli kuruluşlar ile birlikte organize ettiğimiz seminerlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek.