Hizmet Bedelleri

Enerji

ELEKTRİK1
  Aktif Reaktif Şebekeye Katılım Açma ve Kapama
Kullanma Elektriği Tek Terimli Tek Zamanlı Sanayi Tarifesi Tek Terimli Tek Zamanlı Sanayi Tarifesi Kurulu Güç x 4 USD + DM Bağlantı Maliyeti 50 USD
Şantiye Elektiriği Tek Terimli Tek Zamanlı Sananayi Tarifesi + %10   Kurulu Güç x 4 USD 50 USD
DEPOZİTO Kurulu Güç x 10 USD
SU2
Tesisat Açma ve Kapama Tüketim (Arıtma + Atık su bedelleri dahil)
7,5 USD x Su Deposu Kapesitesi (m3) 50 USD Kullanma suyu (üretim) 1,60 USD/m3
Şantiye suyu 2,00 USD/m3
Atık Su Fazla Kirlilik Bedeli   KOİ 0,60 USD / kg
TOPLAM FOSFOR 1,00 USD / kg
TKN 0,50 USD / kg
DOĞAL GAZ
Tesis ve Kontrol Depozito Fiyat Açma ve Kapama
0-25 Nm3/Saat Kapasite 25 Nm3/Saat üzeri Kapasite
2500 USD (Nm3/h-25) x 30 USD (Kapasite(Nm3/h) x 225 (Çalışma Saati) x Doğal Gaz Satış Fiyatı) x 0.5 Resmi Tarife + %10 50 USD

Haberleşme

TELEFON
Tesis Kontrol Depozito Fiyat Açma ve Kapama
100 USD/Adet 150 USD Resmi Tarife + %10 50 USD/ADET
DATA HATLARI, İNTERNET, KURUMSAL İNTERNET
Tesis ve Kontrol Depozito Aylık Hat Kirası Açma ve Kapama
Bakır Kablo Fiber Optik Kablo
Resmi Tarife + (Bir Çift Tel x 100 USD) Resmi Tarife + (4 USD/M) Bir aylık kira bedeli (Resmi Tarife) Resmi Tarife + %10 50 USD/ADET

Teknik Hizmetler

Proje Tetkik 0.80 USD/m2
İnşaat Kontrol Ve Denetim 1.20 USD/m2
Teknik Hizmetler Tespit Bedeli (Birim iş Başına) 30 USD/İş
Peyzaj Düzenleme Proje bazında teklif verilir
IT (Bilgi İşlem) Destek ve Bakım Hizmetleri           Proje bazında teklif verilir

Genel Hizmetler Katılım Payı (Aidat)7

KAPALI ALAN (Aylık) KAPALI ALAN (m2/Ay) ARSA (m2/Ay)
0 - 119m2 120 - 959m2 960 - 4.999m2 5.000m2 ve üzeri
60 $ 100 $ 0.15 $ 0.09 $ 0.02$

Yükleme ve Boşaltma Hizmetleri

Paletli Paletsiz Dökme Mal
Yükleme3 6 USD/Ton 7 USD/Ton 24 USD/Ton
Boşaltma3 6 USD/Ton 7 USD/Ton 24 USD/Ton
Yükleme - Boşaltma Koordinasyon Bedeli4 Paletli Yük. veya Boş. Liste Bedeli x (%25)
Dökme Mal3 24 USD/Ton
Depo İçi İsnif/Tasnif ve Düzenleme Forklift Çalışması 25 USD/Saat/Forklift
İlave İşçi Çalışması 10 USD/Saat/İşçi
Operatör Kiralama 15 USD/Saat/Forklif Operatörü

Park Hizmetleri6

Bölge İçi Araç Park Bedeli (Tır, Kamyon)6 15 USD/Gün

Yemek Hizmetleri

1 kişilik standart kahvaltı 2,50 USD
1 kişilik standart yemek 2,85 USD

Diğer Hizmetler

Araç Tartı5 4 USD/Araç
Araç Girişi5 3 USD/Araç
Taşıt Giriş Pulu 20 USD/Yıl/Adet
Serbest Bölge İşlem Formu,Serbest Bölge Geçiçi Giriş-Çıkış Formu
Konteyner ve araç-gereç geçici giriş formu
3 USD/Adet
Serbest Bölge İşlem Formu Düzenleme 30 USD/Adet

Açıklamalar

1. Orta ve Alçak gerilim kullanıcılarının fiyatlandırılmasında EPDK'nın yayınladığı "Elektrik Faturalarına Esas Tarife Tabloları" Dağıtım Sistemi Kullanıcıları Tek Terimli Tek Zamanlı Sanayi Tarifesi fiyatları dikkate alınır. Kayıp Çarpanı aylık olarak tüketim miktarına eklenecektir.

DM Bağlantı Maliyeti 150 kW bağlantı gücünün üstündeki müşterilere uygulanır. Müşteri Tesisinin ASB Dağıtım Merkezine bağlantısı için gerekli AG veya OG kablo maliyeti müşteri tarafından karşılanır. Kendi Trafosunu kuranlardan DM Bağlantı maliyeti alınmayacaktır.

2.  Aynı atık su numunesinde birden fazla parametrede limit aşımı olması halinde, en yüksek bedel fatura edilir.

3.-  5. Hizmetlerin saat 18:00'den sonra,Cumartesi, Pazar ve Resmi Tatil günlerinde yapılması halinde %50 zamlı tarife uygulanır. Saat 18:00'den sonra yapılması istenen mesai talebine istinaden bekletilen elemanlar, işin gerçekleşmemesi halinde saat 19:00'den sonra gönderilir ve mesai talep eden firma 100 USD Bekletme Bedeli öder.

4. "YÜKLEME VE BOŞALTMA HİZMETLERİ" başlığı altındaki hizmetleri, kullanıcı; BKİ'nin ve/veya Bölge Müdürlüğü’nünün onayını alarak kendi S.S.K.'lı elemanlarıyla ya da dışarıdan uzman bir ekibe yaptırması veya transit mal olması halinde; Paletli Yükleme veya Boşaltma Liste Fiyatının  %25'i oranında  "Koordinasyon Ücreti"  tahsil edilir.

5. Bölgeye giren-çıkan her Ticari Araç tartılacaktır.

6. Avrupa Serbest Bölgesi İçinde; 22:00 - 05:00 saatleri arasında park yapan araçlardan alınacaktır (Otomobiller Hariç).

7. Genel Hizmetler; çevre düzeni, temizlik, evsel atıklar, ortak aydınlatma, genel giderler ve benzeri hizmetleri kapsamaktadır.  Endüstriyel Atıklar, Kullanıcı Firmalarla yapılacak anlaşmalara ve fiyatlandırmalara göre toplanacaktır.

Önemli Notlar

• Fiyat Listesinde yer almayan hizmetlerin talep edilmesi halinde; yapılan hizmetin bedeli, maliyet + %10 olarak tahsil edilir.
  • Yukarıda belirtilen hizmetlerin bedelleri ve depozito bedelleri PEŞİNDİR. Bu bedeller ödenmediği takdirde BKİ dilerse verdiği hizmetleri durdurabilir.
  • Yukarıda belirtilen hizmetler, kullanıcı firmaların yükümlülüğünde olan altyapılarının müsait olması durumunda verilebilecektir.