ÇİN DEVİ HUAWEI; AVRUPA SERBESt BÖLGESİ'NDE

Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojisi markalarından Huawei, mobil iletişimdeki en önemli dönüm noktalarından biri olan 4.5G’de yerli üretim için, alanının önemli üretici markalarından Flextronics ile işbirliğine gidiyor. İki şirket, 4.5G baz istasyonları ve ağ enerji sistemleri üretecek fabrikanın açılışını Avrupa Serbest Bölgesi'nde gerçekleştirdi. Açılış törenine; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği, ISPAT, DEIK, TOBB, ICBC Bank Vodafone, Turkcell, Türk Telekom Grubu ve Vodafone temsilcileri katıldı.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Huawei Türkiye Genel Müdürü Li Shen; “Geçtiğimiz 10 yıl, Türkiye’nin ekonomik gelişimi açısından son derece önemliydi. Huawei Türkiye de bu süreçte büyük bir gururla, Türkiye’nin bu özel ve önemli büyüme sürecinde, ülkenin yanında yer alan markalardan biri olarak konumlandı diyerek yatırımın önemine vurgu yaptı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan; yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; Ülkemizde her alanda yerli ve milli üretimin artması yönündeki seferberliğe, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü özelinde katkı sağlayacak olan Huawei 4.5G yerli üretim tesisinin açılışında bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Huawei, Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü için gerek yazılım gerek donanım gerekse Ar-Ge konusunda öncü bir rol oynamaktadır.
Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao , Turkcell Şebeke Teknolojileri Grup Başkanı Gediz Sezgin ve Türk Telekom Satınalma ve Tedarikçi Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Metin Erhan da yaptıkları konuşmalarda Avrupa Serbest Bölgesi'ndeki bu dev yatırımdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.