ASB JAPONYA - TOKYO SEMİNERİ

Avrupa Serbest Bölgesi, yurtdışı tanıtım faaliyetlerine 06 Eylül 2016 günü Japonya / Tokya’da verdiği seminerle devam etti. T.C. Ekonomi Bakanlığı Tokyo Ticaret Müşavirliği ve UNIDO ITPO Tokyo Temsilciliği (Birleşmiş Milletler Sanayi Geliştirme Organizasyonu, Yatırım ve Teknoloji Destek Ofisi) ile ortaklaşa gerçekleştirilen seminere aralarında Japonya’nın bilinen önemli firmalarından Sumitomo, Marubeni, Itochu, Nippon, Mitsui, Mitsubishi, Hitachi  gibi firmaların da yer aldığı 100’e yakın Japon firma temsilcisi katılım sağladı. UNIDO ITPO Tokyo Başkanı Dr. Hiroshi Kuniyoshi’nin yaptığı açılış konuşmasından sonra T.C. Tokyo Ticaret Başmüşaviri Sn. Musa Demir, Türkiye’nin gelişen ekonomisi hakkında bilgi verirken, 15 Temmuz sonrasında Türkiye’de yeniden güvenin tesis edildiğini belirtti. T.C. Tokyo Ticaret Müşaviri Sn. Mete Özbalaban da serbest bölge teşvik ve avantajlarını anlatırken, Avrupa Serbest Bölgesi Satış Pazarlama Müdürü Sn. Ahsen Küçükçalık  ASB özelinde katılımcılara bilgi aktardı ve Japon firmaları Türkiye’ye, ASB’ye yatırım yapmaya davet etti.  Katılımcıların yoğun soruları da konuşmacılar tarafından cevaplandı.