ASB İRAN-TÜRKİYE iRAN YATIRIM KONFERANSI'NDA SEMİNER VERDİ

4 Şubat 2014 tarihinde İstanbul Intercontinental Otel'de gerçekleşen ''İran-Türkiye Uluslararası Yatırım Fırsatları veTicari ve Sanayi İşbirliği Tanıtım Konferansı'na'' Avrupa Serbest Bölgesi olarak katıldık. İran'dan çok sayıda üst düzey kamu yetkilisinin ve özel sektör temsilcilerinin bulunduğu konferansta İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Alirıza Bigdeli, Tahran Valisi İsa Farhadi ve TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert yaptıkları konuşmalarda İran ve Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesine yönelik temennilerini ifade ettiler.
Avrupa Serbest Bölgesi satış ve pazarlama sorumlusu Ata Yılmaz Gür ise yaptığı sunumda İranlı Firmalara serbest bölge firmalarının faydalanabileceği vergi avantajlarını detaylı bir şekilde anlattı ve kendilerini Türkiye'ye yatırıma davet etti. Oldukça verimli geçen seminer neticesinde İranlı firmalar ve bürokratlar  Avrupa Serbest Bölgesi'ne ziyarette bulunmaya karar verdiler.