ASB İLE DGFEZ ARASINDA İŞBİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

ASB yetkililerinin geçtiğimiz Mayıs ayında Güney Kore'de gerçekleşen KOIF 2013 Fuarı sırasında ziyaret ettikleri ve sayılı serbest bölgeler arasında gösterilen; Samsung, Nokia gibi IT ve otomotiv sektörlerinde pek çok dünya devini bünyesinde bulunduran Daegu-Gyeongbuk Serbest Ekonomi Bölgesi'nin tanıtım ve yatırım biriminin üst düzey yöneticileri işbirliği sözleşmesi imzalamak üzere Avrupa Serbest Bölgesi'ne ziyarette bulundular. İki serbest bölgenin yetkilileri Türkiye ve Güney Kore'deki yatırım ortamları başta olmak üzere ASB ve DGFEZ' nin yatırımcılarına sundukları fırsatlar gibi konularda birbirlerine detaylı bilgi aktardılar ve global anlamda birbirlerini destekleyeceklerini ve Güney Kore ile Türkiye'deki yatırımların artmasına yönelik ortak çalışmalar yapacaklarını beyan eden işbirliği sözleşmesini imzaladılar. Yapılan bölge gezisi ve DGFEZ yetkililerinin onuruna verilen yemekten sonra heyet ülkelerine dönmek üzere ASB'den ayrıldı.