A.B.D.'li tarım sulama devi Lindsay ASB’den ilk ihracatını gerçekleştirdi

ASB’deki uğurlama töreni için Türkiye’ye gelen Lindsay Başkan Yardımcısı Oliver Debart, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şirketlerinin dünya genelinde 90 ülkede 4.8 milyon hektar (12 milyon dönüm) alanı suladıklarını belirterek, ASB’deki yeni yatırımlarıyla bu hacmi daha da büyüteceklerini ifade etti.
ASB’den Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya, Ukrayna ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine ihracat yapacaklarını bildiren Debart şunları söyledi:

“Lindsay Corporation yaklaşık 60 yıldır tarımsal sulama ekipmanlarının üretimini ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Lindsay, dairesel ve yanlamasına hareketli sulama sistemi ihracatı ve pazarlamacıları içerisinde dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor. Şirketimizin başarısı, çeşitli arazi ve toprak tiplerinde nerdeyse her çeşit mahsulün sulaması ve verimini arttırmak için en iyi çözümü sunmaktan ve doğal kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlamaktan geçiyor. Lindsay ürün ve sistemleriyle, üreticilerin değerli suyu korumalarına, ürün hasılatının artırılmasına, yakıt ve işçilik gibi masraf kalemlerinin azaltılmasına da hizmet ediyoruz.”

Oliver Debart, dünya çapında, tarıma elverişli arazilerin yalnızca yüzde 20’sinin sulandığını, bu arazilerin ise ancak yüzde 40’ının dünyanın besin tedarikini gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Debart, “Lindsay, besin tedariki ve su muhafazasına katkıda bulunan son model mekanik sulama sistemlerinin satış ve üretiminde global lider olmaya kendini adamış bir firma” dedi.